1. Κρατώντας το ψάρι από την ουρά ξύνετε τα λέπια με ένα μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο με κατεύθυνση προς το κεφάλι.
2. Για να καθαρίσετε το ψάρι από τα βράγχια, το κρατάτε με τη ράχη προς τα κάτω και ανοίγετε τα μάγουλα. 3. Τραβάτε τα βράγχια, τα κόβετε και τα πετάτε. Αν θέλετε, κόβετε όλα τα πτερύγια του ψαριού με ψαλίδι.
4. Ανοίγετε την κοιλιά του ψαριού και βγάζετε τα σπάραχνα. Ξεπλένετε καλά το ψάρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Τέλος το αλατίζετε, και είναι έτοιμο για μαγείρεμα

Καλή όρεξη..
images 300x120 - Καθάρισμα ψαριών

Share