Υπάρχουν μέρες που η συρτή βυθού μπορεί να μας εντυπωσιάσει από τα καλά ψάρια . Το μυστήριο πάνω σε αυτή την τεχνική ψαρέματος έχει πλέον διαλυθεί και έχει απλουστευθεί ,τεχνική που είδη την έχουμε αναλύσει ( στο άρθρο για στήρες & σφυρίδες με συρτή βυθού ) χρησιμοποιώντας τα ειδικά ηλεκτρικά μηχανάκια που έχουν εμφανιστεί από πολλούς κατασκευαστές.
521 300x225 - Συρτή βυθού με μπακακάκιΑλλά για να έχουμε τις επιθυμητές επιτυχίες που αναζητούμε , σημαντικό παράγοντα έχουν τα τεχνητά δολώματα που θα χρησιμοποιήσουμε .

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το μπακακάκι .

Τι είναι όμως το μπακακάκι ?

Είναι γνωστό ότι όλα τα κυνηγόψαρα βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση μικρών κοπαδιών για την καθημερινή τροφή τους , το ζητούμενο από μας είναι να μιμηθούμε ένα μικρό κοπάδι και να το σερβίρουμε σε αυτά με τέτοιο τρόπο ώστε δύσκολα να μπορέσει να αντισταθεί .

515 - Συρτή βυθού με μπακακάκιΤο μπακακάκι είναι ένα τέλειο εργαλείο για αυτή την δουλειά . Αποτελείται από τέσσερις μεγάλες  σαλαγκιές  με ένα μικρό μολύβι στην αρχή με τέτοιο σχήμα ώστε να βοηθάει στην ευθυγράμμιση της πλεύσης . ( foto 1 ). Απευθύνεται περισσότερο στις σφυρίδες , ροφούς , στείρες με λίγη τύχη χτυπάνε και οι συναγρίδες , αφού ως γνωστό είναι περισσότερο καχύποπτα ψάρια αλλά και με πιο μικρό στόμα από τα μαύρα ψάρια γεγονός που συντελεί στην δυσκολία πιασίματος με το μπακακάκι.

Το μπακακάκι το δολώνουμε με φρέσκα ψάρια μεγέθους περίπου όσο η παλάμη μας και με είδη όπως οι σαρδέλες τα σαφρίδια οι γόπες και οι  Φρίσες , στις τρεις επάνω Σαλαγκιές ( την τελευταία δεν την δολώνουμε την αφήνουμε για κλέφτη ) περνάμε την αγκίδα από το κάτω μέρος το στόματος και την βγάζουμε από το πάνω μέρος του κεφαλιού  ενώ τις υπόλοιπες τις περνάμε από τα μάτια.

516 300x225 - Συρτή βυθού με μπακακάκι 517 300x225 - Συρτή βυθού με μπακακάκι 518 300x225 - Συρτή βυθού με μπακακάκι
519 300x225 - Συρτή βυθού με μπακακάκι 520 300x225 - Συρτή βυθού με μπακακάκι 522 300x225 - Συρτή βυθού με μπακακάκι

Με αυτό τον τρόπο και με την ταχύτητα των τριών μιλίων το μπακακάκι έχει την πλεύση ενός μικρού φυσικού κοπαδιού . Το αποτελέσμα  σε συνδυασμό με την καλή τεχνική φέρνει την επιτυχία .

Τα μπακακάκια θα  βρείτε στις βιοτεχνίες  μηχανισμών συρτής.

Share